Juf Kim groep1 en 2

 Dit is juf Kim:

Juf Kim van den Broek is 42 jaar en woont in De Cocksdorp met haar vriend en zijn twee kinderen.

Het leukste aan de Thijsseschool vind ze het werken in thema’s.

 “De kinderen van groep 1 tot en met vier doen op die dinsdag- en donderdagmiddagen samen activiteiten. Daardoor blijf ik de leerlingen zien die de voorgaande jaren bij me in de klas zaten. De tijd die ik met ze doorbreng stopt niet bij de overgang naar groep 3.” 

Juf Kim houdt ervan om de kinderen op een speelse manier iets bij te brengen. Ze leren bij de marktkraam in de speelhoek rekenen en bij de verteltafel breiden ze hun woordenschat uit:

“Leren door middel van spel sluit aan bij de belevingswereld van kleuters, dat vind ik belangrijk.”

 Dit is juf Mirthe: 

Juff Mirthe woont in Den Burg en is getrouwd met Edwin Zwaneveld. Ze is moeder van twee prachtige kinderen, Stije en Jula. In 2005 studeerde ze af aan de PABO en sindsdien werkt ze op Texel.

“Het is mijn doel als leerkracht is om een zaadje te planten waaruit het kind kan en mag groeien naar volwassenheid. Een zaadje waarin vertrouwen, durf, veiligheid, ontdekken,  jezelf mogen en kunnen zijn centraal staat”.

 Voor juf Mirthe kenmerkt de Thijsseschool zich door de kleinschaligheid. Daardoor ken je als leerkracht elk kind bij naam en de kinderen, groot en klein, elkaar. Ook de groene omgeving vindt ze van grote waarde:

“Daardoor is er uimte is om de natuur te betrekken bij ons onderwijs en om te ontdekken. De Thijsseschool is een plek waar kinderen in een veilige omgeving mogen leren”.

groep 1 2 a