moniekat 13.08.08

Dit is juf Moniek:

Juf Moniek Hollenberg woont met haar man Patrick en zoon Siem in Den Burg. Het leukst aan de Thijsseschool vindt ze dat er samen wordt nagedacht over en gewerkt aan schoolontwikkeling: “Zoals de invoering van de methode Vier Keer Wijzer, dat is een methode waarmee we kinderen kunnen helpen om hun motivatie te vinden en om een leerstrategie te ontwikkelen.”

Ze wil de kinderen helpen om zich te ontwikkelen tot gelukkige, zelfstandige, kritische mensen met zelfvertrouwen. 

  

diewertje 2 

 

 

 

Dit is juf Dieuwertje:

Juf Dieuwertje heet Boogaard-Ran en woont samen met haar man Tommy en hun drie kinderen Isis, Mink en Zef in Den Burg. Ze werkte na haar studie voor verschillende scholen op Texel. Sinds 2013 is de Thijsseschool haar vaste stek: “Het leukst aan de Thijsseschool vind ik de kleinschaligheid. We zijn een dorpsschool. Dat doet me denken aan mijn eigen jeugd en dat heb ik als heel prettig en waardevol ervaren.”

Juf Dieuwertje leert de kinderen liefst een heleboel, maar het belangrijkste vind ze het om samen een veilige sfeer te creëren: “Een sfeer waarbij de kinderen zichzelf kunnen en mogen zijn en waarin ze zichzelf kunnen ontwikkelen op de manier die bij hen past”.

 

 

Over groep 5/6: 

groep 5 6 c

Groep 5/6 is een gezellige combinatieklas! Ondanks dat we leerlingen hebben uit 2 verschillende jaargroepen zijn we wel echt één groep. We doen dan ook een hoop dingen samen, zoals bijvoorbeeld Nieuwsbegrip (begrijpend lezen), automatiseren van rekenen (bijv. tafels) en spelling, lezen en Vier keer wijzer. 

Tussendoor is er regelmatig even tijd om samen een activiteit te doen, waarbij bewegingen voorkomen, zodat we daarna weer lekker fris verder kunnen.

groep 5 6 a

 

 

Voor rekenen, taal en spelling krijgt elke jaargroep zijn eigen instructie.  We werken met Chromebooks in de klas. Rekenen en Spelling doen we op de Chromebook en de andere dingen doen we op papier of in ons schrift.

 

Onze juffen vinden het namelijk ook belangrijk dat we veel schrijven en niet de hele dag achter onze Chromebook zitten.

 

 

 

 

 

 
What do you want to do ?
New mail