Op de Thijsseschool proberen we de wereld om ons heen zo veel mogelijk naar ons toe te halen. Alles wat er op Texel gebeurt, kan ons onderwijs verrijken. Daarom maken we graag gebruik van de kennis en de werkomgeving van de ouders van onze leerlingen. We werken ’s middags in ateliers: aan de hand van een thema gaan we een aantal weken op onderzoek uit. De kinderen werken in groepjes aan een presentatie en aan het eind van een themaperiode komen ouders en opa’s en oma’s het resultaat bewonderen. Zo doen ze veel meer op dan alleen kennis: ze leren samenwerken en informatie zoeken, ze leren presenteren en ook hoe je een presentatie mooi vormgeeft.  En passant passen ze de lessen die ze hebben geleerd tijdens spelling- en rekenles, wereldoriëntatie, nieuwsbegrip en woordenschat toe.

2 onderwijsdataansluit 2

Onze klassen zijn combinatieklassen. De kinderen leren van elkaar en werken toch elk op hun eigen niveau: in de bovenbouw volgens ze elk een individueel programma op hun eigen tablet. We laten ruimte voor verschillen en helpen onze leerlingen aan kennis over de manier waarop ze leren en wat ze daarvoor nodig hebben.

onderwijsdatgoedaansluit2 thijsse 

We vinden zelfvertrouwen, nieuwsgierigheid en mondigheid belangrijk en we vinden dat volwassenen evengoed van kinderen leren als andersom. Daarom hebben we een leerlingenraad en is er elk jaar een verkiezing. En daarom laten we de kinderen zelf verslag doen van wat er op en rond onze school gebeurt: door het maken van een vlog bijvoorbeeld, door foto’s te maken met de school-tablets of door het op te schrijven.

moestuin 8

 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail