Wat hebben de kinderen vol overgave hard gewerkt aan de lampions! Eerst voor de binnenkant oranje, groen, paars of bruin leren mengen met verf. Dan voor de buitenkant de doos in de hoek van het vel papier leggen, met een potlood omtrekken en knippen langs de lijn en ook passen en meten en zo leren ze zuinig omgaan met papier. Verder een figuur knutslen en leren rijgen met naald en draad. Het vouwen van een 3d kegelhuisje was best moeilijk.

Ook weer een mooie rekenles (aanwijzend leren tellen tot 16) en goed voor de ruimtelijke oriëntatie en een mooie gelegenheid om de geometrische vormen te herhalen. De kinderen hebben ook geleerd hoe je bladeren kunt drogen. En wat zijn er toch veel verschillende bladeren te vinden op het schoolplein! De kinderen krijgen deze week een blad of een vrucht in hun hand en moeten vervolgens op zoek gaan naar de boom, die daar bijhoort. Ook vragen te over bij een grote paddestoel met een hapje eruit en veel gaten erin. Volgens de kinderen heeft de egel hiervan gesnoept. Dat betekent dat ze nog misschien nog niet in de winterslaap zijn.Een ander kind dacht aan een slak of aan een muis. Die kleine gaten kwamen volgens de kinderen erin, omdat vliegen eitjes gelegd hebben in de paddestoel, opdat de maden of wormpjes zich te goed kunnen doen aan de paddestoel. Dat hebben de kinderen toch maar weer mooi opgestoken in de natuurspeeltuin .

We hebben het opzuigen van kleine beestjes maar even gelaten. Die hebben even rust nodig. Maar wat was Joes trots op zijn "knipoog", die hij opgezogen had. Zijn opgezogen beestje hebben we gevonden op het zoekblad met kleine beestjes Het was de kniptor een insect dat veel in Nederland voorkomt. Verder hebben de kinderen meer dan acht Sintenmaartenliedjes geoefend en gezongen. De filmopname was goed geslaagd voor de bewoners van de Gollards en het Verpleeghuis. Alle kinderen, die hiervoor toestemming van de ouders hadden gekregen, hebben onder leiding van juf Mariken in de arena haar gecomponeerde lied: "Doe je, doe je even open?" prachtig gezongen. Als toegift mochten de kleuters een liedje uit uit de "Goede tijd" zingen. Het lied heet "Rommelpotterij" en volgens juf Gerda zou dit lied onder het cultureel erfgoed moeten vallen. Misschien roept dit lied bij de bewoners van de Gollards en het Verpleeghuis herinneringen aan vroegere tijden op.

Nu is de voorbereiding voor een bijzonder Sinterklaasfeest op school in volle gang Er wordt gezongen uit een Sinterklaasliedbundel met aangepaste teksten. De melodieën zijn niet veranderd. U wordt hierover nog meer geïnformeerd. Morgen gaan de kinderen weer gymmen met de toestellen. Het zou fijn als de kinderen in kleding naar school komen, die ze zelf uit en aan kunnen trekken. Dat bespaart.veel onderwijstijd. Dit was het reilen en zeilen in groep 2. Voor het zover het mogelijk is in besloten kring... wensen Kim en ik u een prettig Sintmaartenfeest toe. En we kijken ook uit naar de Texelse digitale intocht van de Sint en zijn Texelse Pieten.

Met vriendelijke groet van juf Kim en juf Gerda.

lampionnieuws

 
What do you want to do ?
New mail